Ad Grants – NGO Markedsføring

“With great power comes great responsibility!”… Sådan sagde onkel Ben til Peter Parker (Spiderman), og Google forsøgte at lytte med. Ad Grants er Googles måde at tage en smule ansvar, og hvis din organisation kan leve op til kravene for at blive godkendt til Ad Grants, er der rigtig god grund til at læse med her.

Ad Grants giver nemlig kvalificerede NGO’ere mulighed for at markedsføre sig GRATIS på Google, dog kun med Search Annoncering.  Såfremt en NGO kvalificerer sig, er det muligt at annoncere for 10.000 USD månedligt. Skulle budgetloftet på 10.000 USD rammes, kan man få hævet budgetloftet.

Ad Grants kan dermed være en god og relativt omkostningsfri måde for NGO’ere at markedsføre sig.

 

Hvordan bliver din NGO Kvalificeret?

Det kan være en længere proces at blive godkendt til Google Ad Grants for nonprofitorganisationer, og når først du er godkendt kommer den sande udfordring; at beholde sit Ad Grant.

Her kommer en kort gennemgang af de punkter der skal opfyldes for at blive godkendt til Google Ad Grants:

 1. Nonprofitorganisationen skal have et godt omdømme. Ja, enig: det er noget af et fluffy krav, og hvordan Google vurderer det, er ikke til at regne ud. Ikke desto mindre, skal dette altså være opfyldt. Så hvis du bare opfører dig ordentligt, burde der kunne sættes et hak her.
 2. Nonprofitorganisationen skal være registreret hos den lokale TechSoup-partner (https://techsoup.dk/registrer_din_organisation)
 3. Nonprofitorganisationen skal være godkendt til modtagelse af donationer.
 4. Nonprofitorganisationen skal have et site med relevant indhold ift. Formålet med Ad Grant. Du kan derfor ikke have en skjult agenda, såsom markedsføring af McDonalds eller IKEA – Google vil opfange det, med suspendering til følge.

Ok – lad os sige din NGO blev godkendt til Ad Grants. Her kommer den rigtige udfordring…

 

Hvordan beholder du så dit Ad Grant?

Der er nogle generelle krav til kontostruktur, som gør det væsentligt mere svært at optimere din AdWords konto, end hvis der var tale om en almindelig AdWords konto. Det er eksempelvis ikke tilladt at hæve dine bud med multipliers såsom budgiving på Device, Demografi, Tidspunkt eller Geografi. Her er kravene for en kontostruktur:

 1. Der SKAL være en geografisk målretning. Hvis ikke dette er valgt, køres annonceringen som udgangspunkt i hele verden, og det går ikke hvis man har oplyst man kun skal markedsføre sig i eksempelvis Danmark.
 2. Man skal vælge USD som valuta
 3. Der skal være minimum 2 aktive annoncegrupper, pr kampagne, og disse skal naturligvis indeholde relaterede søgeord. Det er derfor ikke tilladt at have en annoncegruppe der hedder ”Nødhjælp donation” og give denne søgeordet ”Alkoholmisbrug Rådgivning”.
 4. Hver annoncegruppe skal indeholde minimum 2 aktive annoncetekster.
 5. Der skal være minimum 2 annonceudvidelser med undersidelinks, så det kan godt blive svært hvis NGO’ens hjemmeside er en one-pager.
 6. NGO’ens Ad Grants konto skal have en CTR på minimum 5%. Dette er et nyt tiltag fra starten af 2018, og vi håber Google arbejder med netop denne politik, fordi det er nogle tilfælde kan være en udfordring at overholde, da de lavere eller fixed bud man arbejder med i Ad Grants kan placere dine annoncer på side 2 – side 2 er selvsagt dårlig CTR. Her har vi dog selv fundet en løsning, og vi er selv i dialog med Google omkring politikken for at forbedre Ad Grants programmet på netop dette punkt.
 7. Budgivningen skal enten være fixed på 2 USD eller sættes til ”Maximise conversions”

Så længe ovenstående overholdes, bør det være muligt at beholde sit Ad Grant. Dog skal det understreges at når Google crawler konti og sites (om så det er AdGrants eller ej), er det ikke altid sikkert at de ”fejl” de finder, faktisk er fejl. Det er derfor altid muligt at søge om genåbning, hvis Google suspenderer kontoen uden varsel. Der sker en re-verificering hver 10 dag.

Jeg håber dette gjorde dig klogere på Ad Grants og mulighederne der er for en NGO samt hvordan man kan får lov at beholde sit Ad Grant.

 

Som Altid!

Har du nogle spørgsmål, eller kunne tænke dig at vi giver dig et Gratis AdWords Tjek? Så er du mere end velkommen til at kontakte os! Vi hjælper dig hjertens gerne med at få flere kunder og opnå dine mål – online såvel som offline.

 

God fornøjelse!