Google annoncering

Google AdWords Guide – Sådan kommer du i gang

Det er grundlæggende rigtig simpelt at komme i gang med Google Adwords. Google gør meget ud af brugervenlighed og den er bestemt også tilstede når det kommer til Google Adwords. Geniads guider dig for en sikkerheds skyld igennem processen og gør dig opmærksom på eventuelle udfordringer.

Guide til oprettelse af AdWords konto

Du skal være opmærksom på følgende punkter når du opretter din første Google AdWords konto.

 

1. Email Adresse

Først og fremmest skal man have en email-adresse som skal fungere som administrator for Adwords kontoen. Mailen må ikke tidligere have været brugt i forbindelse med Adwords, så det bør så at sige være en ”ren” email-adresse – Husk at lave et godt kodeord som ikke kan gættes.

Hvis du er i tvivl om hvor du skal starte er gmail (gmail.com) et nemt sted  at oprette en ny email der kan bruges.

2. Login

Når du har en ”ren” email er du så klar til at gå i gang med Google Adwords systemet. Gå derfor til adwords.google.com og indtast din mail og kodeord.

Skærmbillede 2014-11-28 kl. 10.32.26

3. Guide eller ikke?

Så er vi klar til at gå i gang med opsætningen. Google har for nylig ændret deres interface og giver således to muligheder i opstarten:

  • Der er muligheden for at følge den nye opstartsguide som forløber sig over 4 enkle trin, hvorefter man grundlæggende er i gang.
  • Hvis man ikke som udgangspunkt er der hvor man er klar til at opsætte kampagner, annoncer, søgeord og fakturering har man også mulighed for ”Spring den trinvise vejledning over”.

For nye brugere er guiden helt sikkert en god mulighed for gennemgang og forståelse til at komme i gang. Det man bare skal være opmærksom på er, at man skal have virksomheds- og betalingskortoplysninger parat for at kunne komme igennem guiden. Ellers skal man vende tilbage senere eller springe guiden over og gøre det senere på en anden måde.

Herunder kan man se hvordan første trin ser ud i øjeblikket. En vigtig note er her også telefonnummeret oppe i højre hjørne til Google. Google har over de seneste år udviklet en rigtig god support linje og de står parat til at hjælpe med hvilket som helst spørgsmål man måtte have hvis man går i stå eller er i tvivl.

Skærmbillede 2014-11-28 kl. 10.33.35

4. Indstillinger

Dernæst har vi nu mulighed for at specificere ting omkring den kampagne vi ønsker at køre. Som opstart opretter man én kampagne og så kan man oprette flere når man er i gang hvis man ønsker det. Meget intuitivt kan man her selv give svar på:

  • Hvor meget budget man er villig til at bruge pr. dag.
  • Hvor man geografisk vil målrette sig og på hvilke søgeord og i hvilket netværk.
  • Hvad man maksimum vil give for sine bud.
  • Hvad der skal stå i ens første annoncer.

Det kunne f.eks. se ud som nedenfor:

Skærmbillede 2014-11-28 kl. 10.49.40

Der er igen gjort rigtig meget ud af forklaringen fra Googles side og de giver således allerede her i processen tips til hvordan man skriver en god annonce:

Skærmbillede 2014-11-28 kl. 11.09.36

Vi vil komme mere ind på ”Indstillinger” i vores kommende blogindlæg, så fortvivl ikke hvis du er lidt i tvivl om hvad du skal vælge.

5. Virksomheds- og Kortoplysninger

Så kommer vi til den mere seriøse del hvor man skal indtaste virksomheds- og betalingskortoplysninger. Det skal som sagt være en del af oprettelsen, så har man ikke disse klar stopper processen her.

Har man disse ting er det så bare at indtaste oplysningerne på den virksomhed der skal reklameres for, hvem der skal være kontaktperson og endelig kortoplysninger. Man kommer i gang med det samme og første gang Google trækker penge fra ens betalingskort er når der i skrivende stund er brugt 400 kr. Beløbet vil så løbende stige hvor det maksimale beløb der trækkes i skrivende stund er 4.000 kr. trækning

Skærmbillede 2014-11-28 kl. 11.17.23

6. Tilbudskampagner

I bunden af siden har man mulighed for at lægge en kampagne kode som kan være alt fra 600 kr. – 1200 kr. gratis annoncering. Det er vel og mærke først efter man selv har brugt et vist beløb. F.eks. kan man bestille en kode gennem http://ivaekst.dk/google-adwords

Virker det ikke længere så skriv til os og vi vil hjælpe dig med at finde en rabat kode.

Skærmbillede 2014-11-28 kl. 11.19.08

7. Gennemgang og Godkendelse

Til og sidst er der så bare en gennemgang af det opsatte. Er alt som det skal være er det bare med at komme i gang når du vel og mærke lige har accepteret Google vilkår og betingelser og husk at være opmærksom de første par dage og se hvordan tingene opfører sig.

I fremtidige blogindlæg vil vi komme ind på hvordan du kan optimere dine kampagner til at give mest mulig afkast. Så følg med her på siden.

Er der nogen spørgsmål til ovenstående eller er der brug for hjælp af nogen art – kontakt os endelig på kontakt@geniads.com – vi kan uden tvivl hjælpe dig.

Held og lykke med din nye Adwords konto!