Retargeting

AdWords Retargeting – Best Practice Guide

Ønsker du at påminde dine besøgende om dit budskab og få dem til at konvertere mere? Så læs hvordan du kan udnytte retargeting til at målrette potentielle kunder.

 

Hvad er AdWords retargeting?

Du kender nok bedst retargeting som bannerannoncer der ’følger’ dig, når du surfer på internettet. Grunden til at mange virksomheder benytter sig af remarketing-bannere er simpel: Det virker!

Retargeting kan hjælpe dig med at genfange potentielle kunders’ interesse, hvis de har besøgt din side men endnu ikke henvendt sig eller købt noget. Derfor er retargeting en god mulighed for at få vendt en potentiel kunde til en konvertering.

 

Remarketinglister

En oplagt metode til at udnytte retargeting er ved at dele dine potentielle kunder op i grupper i forhold til hvor interesseret de er i dine produkter, dvs. hvor langt nede de er i salgstragten. Her starter man bredt med alle besøgende på hjemmesiden. Dernæst folk der har tilbragt en vis sum tid på din side eller kigget på bestemte produkter uden køb. Hvis du har en webshop kan du som næste skridt målrette folk der forlod indkøbsvognen eller checkout. Endelig kan du minde tidligere købere om at de skal købe igen eller købe flere produkter (up-selling / cross-selling).

Når du har delt dine besøgende op i disse grupper, kan du bruge dette til at bygge remarketinglister, hvor du har mulighed for at byde forskelligt afhængigt af, hvor langt den potentielle kunde er i købsprocessen. Eksempelvis er indkøbskurven et kritisk stadie, hvor brugeren har været meget tæt på at blive en kunde. Du kan derfor vælge at byde højere op for denne gruppe, da der er større chance for, at de vender tilbage, da de har været langt i salgstragten.

Retargeting

Med hensyn til tidligere købere, kan du styre hvor ofte og hvor lang tid efter deres køb de skal se din retargeting annonce. Dette gør, at du kan undgå at spamme dine tidligere købere med annoncer, især når de lige har købt hos dig. Dermed bliver dine retargeting annoncer en påmindelse nogle måneder efter deres køb i stedet for en plage lige efter deres køb.

Du kan også bruge remarketinglister til at ekskludere visse grupper. Hvis dit produkt er en abonnementsløsning eller et medlemskab, kan du vælge at ekskludere dem der allerede er medlemmer for at fokusere på potentielle nye medlemmer. Remarketinglister kan oprettes i Google Analytics og importeres direkte ind i AdWords’ interface, hvor de kan bruges i dine kampagner.

 

Display remarketing

Der er forskellige former for retargeting, der kan være brugbar for din strategi på hver sin måde. Den form for retargeting, som de fleste kender er display. Man bruger den potentielle kundes cookies til at spore dem på Google’s display netværk for at vise denne person bannere rundt omkring på nettet.

Dynamisk remarketing bannere viser de produkter som kundeemnet har interesseret sig mest for. Det fungerer ofte bedre end standard bannere, fordi mere relevante annoncer som regel belønnes med højere konverteringsrater.

Når du gør brug af display remarketing bør du tjekke de hjemmesider dine bannere vises mest på. Du kan overveje at ekskludere hjemmesider baseret på kategorier såsom sensitivt indhold og in-game. Det fungerer ofte dårligt, og der er risiko for, at børn klikker løs på annoncerne, hvilket giver høje klikfrekvenser men dårlige konverteringsrater.

 

Remarketing lists for search ads (RLSA)

En anden form for retargeting er remarketing lists for search ads (RLSA). Det har den lighed med display remarketing at begge metoder samler brugernes cookies til at spore dem, men RLSA er på søgenetværket, hvilket betyder, at brugeren selv skal søge på dine produkter / søgeord på Google for at din annonce bliver vist. RLSA har derfor den fordel, at du bedre kan målrette de mere værdifulde brugere på dine almindelige AdWords annoncer på søgenetværket og derved få højere konverteringsrater. Med værdifulde brugere menes der naturligvis brugere, der er langt nede i salgstragten.

De samme fordele gælder for den tredje form for retargeting; shopping remarketing. Her drejer det sig blot om dine Google Shopping annoncer i stedet for annoncer på søgenetværket.

Til slut findes YouTube remarketing, hvilket er en god idé, hvis du gerne vil eksponere udvalgte kundegrupper for dit brand eller budskab.

Får din virksomhed det optimale ud af Google AdWords? Få et gratis og uforpligtende AdWords tjek fra en af vores eksperter.

God fornøjelse!

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] har før skrevet et indlæg om remarketing, hvor vi har ridset lidt i lakken, men der er så mange måder det kan gribes an på, og derfor vil […]

Kommentarer er lukkede.