Attribution i Adwords

AdWords analyse – Attribution som analyseværktøj

Attribution i AdWords er et ofte overset og undervurderet værktøj i Google AdWords. I mange tilfælde er attribution afgørende for at forstå, hvordan søgeord, annoncegrupper og kampagner bidrager til den endelige konvertering.

Hvad er attribution i AdWords?

AdWords attribution handler om tilskrivningen af værdi til søgeord som fører til konvertering. Google AdWords bruger ”sidste klik attribution”, hvilket betyder, at det sidste AdWords klik tilskrives den fulde værdi for konverteringen.

Sidste klik attribution

Dermed kan der være søgeord, som i det skjulte faktisk bidrager til konverteringer. Dette skal ses i lyset af, at kundens vej fra søgning til konvertering i mange tilfælde indebærer flere Google søgninger. Eksempelvis laver kunden en produktspecifik søgning og besøger flere websites for at finde et produkt til den rette pris, hvorefter kunden vender tilbage til dit website ved at søge på dit brand og ender med at købe produktet. Her tilskrives søgningen på dit brand den fulde værdi, selvom produktsøgningen dannede grundlag for købet. Derfor er det vigtigt at finde og investere i søgeord, som indleder og assisterer salget. Ellers er der stor risiko for at gode søgeord fjernes eller pauses, hvilket vil bidrage negativt til antallet af konverteringer.

Attribution i optimeringsarbejdet

Under værktøjer i AdWords interfacet findes der et menupunkt kaldet Attribution (før kaldet søgetragte).

Attributionsværktøjet i Adwords

Her findes en række analyser som giver et overblik over kontoens konverteringsdata. Fremfor alt kan analyserne ”konverteringstid” og ”stilængde” bruges til at finde ud af, hvorvidt det er værd at bruge tid på attribution. Svaret er ja, hvis ”dage til konvertering” eller ”annonceklik pr. konvertering” ligger et pænt stykke over 1.

Konverteringstid i AdWords

I dette tilfælde er det meget relevant at medtage attribution i optimeringsarbejdet. Derfor er det oplagt at tilføje en kolonne i analysen af kampagner, annoncegrupper og søgeord kaldet ”klikassisteret konverteringsværdi” som findes under attribution. Således bør dette parameter indgå i beslutningen om at fjerne eller pause søgeord på linje med andre parametre såsom konverteringer, samlet konverteringsværdi og konverteringsværdi / pris (ROAS).

Klikassisteret konverteringsværdi

Det kan sagtens ske at søgeord, der ikke umiddelbart lever op til målet for ROAS, faktisk er gode, når de klikassisterede konverteringer medtages.

De andre analyser i attributionsværktøjet kan bruges til at dykke dybere ned i din konverteringsdata. Eksempelvis afslører ”topstier” en tendens til flere brand-søgninger forud for en konvertering – ofte fordelt over flere dage.

AdWords attribution

Det medfører at brand tilskrives samme værdi for konverteringen i både ”samlet konverteringsværdi” og ”klikassisteret konverteringsværdi”, hvorfor man med fordel kan forholde sig kritisk til sine data ved at kigge på antallet af konverteringer.

Forskellen på attribution i AdWords og Analytics

AdWords attribution fokuserer på hvordan PPC kampagner påvirker hinanden, mens Analytics giver mulighed for at forstå flere kanalers interaktion forud for en konvertering. I Google Analytics findes analyserne i menupunktet ”flerkanaltragte” under konverteringer. Her er et hav af muligheder og du kan sågar bygge din egen attributionsmodel, der er tilpasset dine specifikke behov.

4 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] bør du overveje en anden attributionsmodel end sidste klik, så du kan se alle klik, der har ført til […]

  2. […] bør du overveje en anden attributionsmodel end sidste klik, så du kan se alle klik, der har ført til […]

  3. […] Hvis man fravælger at annoncere på sit eget brand kan man risikere, at konkurrenter bruger dit brand som søgeord og derved vises deres annoncer øverst på Google, når brugeren søger efter dit brand. Ved at annoncere på eget brand kan man sikre at være øverst på Google og ‘eje’ denne søgning. Dertil kan det give nogle fordele ift. tracking og attribution, da du får bedre indblik i hele kunderejsen – f.eks. fra klik på generisk søgeord til klik på brand søgeord. Lær mere om annoncering på eget brand og attribution i AdWords. […]

  4. […] på produkt- og kampagneniveau: Vi tager højde for klikassisterede salg i vores optimeringsarbejdet, så produkter og søgetermer som giver indirekte omsætning fortsat […]

Kommentarer er lukkede.