Beskedudvidelser – Få sms fra brugere direkte fra Google

Beskedudvidelser er nu tilgængelige i AdWords. Google har dermed begået endnu en udvidelse til Google Adwords. Denne gang er det nu blevet muligt for brugere at sende en sms til virksomheder direkte på deres mobil fra Google uden at skulle ind på hjemmesiden først.

For virksomhederne betyder det, at de nu nemt kan målrette mod det segment som evt. lider af telefon-fobi, de brugere der er trætte af at sidde i telefonkø eller risikerer at skulle igennem flere omstillinger. Ved hjælp af en simpel sms bliver det dermed muligt at optimere brugernes oplevelse og optimere tidsforbruget for alle parter og noget tyder på, at det er noget brugerne vil benytte sig af: Ifølge en undersøgelse af engelsktalende brugere ville 65% overveje at benytte sms til at kommunikere med virksomheder om produkter og tjenester.*

 

Fordele ved beskedudvidelser

Det er hurtigt og nemt for brugeren at komme i kontakt med virksomheden

Brugeren undgår telefonkø, omstillinger mv. så alle sparer tid

Det kan være nemmere at kommunikere, da bestillingsnumre og andre oplysninger nemt videregives på skrift

 

Udfordringer ved beskedudvidelser

Brugeren kan muligvis miste interessen hvis der går for lang tid inden der svares

Det er vigtigt, at virksomheden husker at få svaret på alle sms’er

Kommunikation kan ofte tage længere tid på skrift en via telefonen (Løsningen kunne så være at høre brugeren om man må ringe dem op).

 

Hvem er beskedudvidelser relevant for og hvad kræver det

I princippet kan det bruges af alle virksomheder der har en service eller et produkt de gerne vil sælge og som yder kundeservice, hvilket de fleste virksomheder forhåbentlig gør.

Man skal være opmærksom på den ekstra tid det kan kræve, da både telefon og mail ofte kan være hurtigere at kommunikere på – med det in mente vil beskedudvidelser ofte være god til mindre beskeder og ikke rigtig lange dialoger.

Men det er bestemt noget man bør teste og så vægte tiden man bruger på det kontra den feedback man får fra brugerne.

Prisen for en beskedudvidelse afregnes i øvrigt pr. klik ligesom ved klik på en annonce.

 

Beskedudvidelser – sådan ser det ud

Sådan kommer det til at se ud når man søger på Google, hvor der både opkaldsudvidelser og beskedudvidelser på en annonce:

img_5621

 

Når brugeren klikker på udvidelsen åbner brugerens sms funktion på telefonen og det bliver muligt at skrive en sms, sådan vil det se ud:

img_5622

 

Når virksomheden modtager en sms fra udvidelsen ser det ud som når man normalvis modtager en sms:

img_5623

 

Sådan opsættes beskedudvidelser

 Vælg fanen ”Annonceudvidelser” og vælg ”Beskedudvidelser” fra det efterhånden store og interessante udvalg af udvidelser:

besked1

Dernæst klikker man på den røde knap ”+ udvidelse” og vælger de kampagner hvor man ønsker Beskedudvidelser skal komme frem ved en mobilsøgning på Google efter ens produkter eller services.

Efter valg af kampagner får man nedenstående boks som skal udfyldes:

besked2

  1. Virksomhedsnavn – Skulle gerne give sig selv
  1. Telefonnummer til sms-beskeder – Hvilket telefonnummer skal beskederne sendes til? Det kan selvfølgelig være en privat telefon, men man kan overveje hvis man forventer en større mængde beskeder om det kunne være rart, at det kommer ind på en separat telefon – også hvis man ikke vil have sit private nr. eksponeret
  1. Udvidelsestekst – Dette er den tekst der kommer til at stå i udvidelsen på Google. Her kan man fx skrive som nedenstående ”Send sms og bliv ringet op”. Det kan også være man ønsker et mere målrettet budskab ”sms spørgsmål til abonnementet” – der er 35 tegn at gøre godt med.
  1. Beskedtekst – Her skal stå en tekst der vil være en kladde i den sms brugeren starter ved at klikke på udvidelsen (det er ikke en mulighed at lade feltet stå tomt). Man kan gøre som nedenfor eller man kan evt. også lægge op til fri tekst ved fx bare at skrive ”Besked:” så kan brugeren selv formulere. Det kan også være et spørgsmål om hvorvidt man fra virksomhedens side ønsker brugeren til at gøre noget bestemt eller om der er ”fri leg”. Det kan være forskelligt fra bruger til bruger om det skal være så nemt som muligt eller om de ”gerne vil selv”. Men her er der i hvert fald 100 tegn at lege med.

Vi anbefaler ikke at man skriver en lang tekst til brugeren som de så skal til at slette, da det lidt undergraver det smarte/hurtige i funktionen.

  1. Avanceret – Endelig er det muligt at sætte det op i en begrænset periode hvis det ikke er noget der kun skal køre hele tiden og derudover er det også muligt, at det kun skal køre på bestemte dage og i bestemte tidsrum. Det kan fx være man kun ønsker det skal køre i åbningstiden så man opretholde en hurtig svartid eller hvis man bruger en privat telefon så man ikke bliver vækket om natten af beskeder.

Hvis der ikke er noget problem med det sidste anbefaler vi, at det kører hele tiden. Det er således nok de færreste der forventer et svar kl. 23 om aftenen. Det er lidt noget andet med fx opkaldsudvidelser hvor man kan ringe op hvor ingen tager telefonen hvis det er uden for åbningstid – det giver en anderledes dårlig oplevelse og er noget af det man undgår med denne nye udvidelse.

Dermed er der ingen undskyldning for at få sat beskedudvidelser op på din Google Adwords konto og få testet af hvordan det virker for dine brugere og din virksomhed.

 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til beskedudvidelser, så kontakt os evt. via sms på Google :-)

 

Kilder:

*https://adwords.googleblog.com/2016/10/click-to-message-ads-bring-new-and-easy.html#gpluscomments