Conversion Rate Optimization

Bruger du AdWords til Conversion Rate Optimization?

Hvis du ikke allerede bruger Google AdWords til Conversion Rate Optimization (CRO), så bør du! Her er hvad det er, og hvordan du kan bruge det til at vende klik til konverteringer uden øget omkostninger.

 

Pre-click og post-click strategi

Din online markedsføringsstrategi kan deles op i en pre-click og post-click strategi. Post-click handler om brugeroplevelsen på dit website med fokus på at få besøgende til at konvertere til kunder – også kaldet Conversion Rate Optimization (CRO). Traditionelt AdWords-arbejde udgør pre-click oplevelsen. Det vil sige valg af søgeord, annoncebudskaber, osv. inden den potentielle kunde klikker på din annonce.

Selvom pre-click og post-click åbenlyst hænger sammen, fokuserer de fleste som arbejder med AdWords udelukkende på pre-click strategien. Når du har læst denne artikel forstår du vigtigheden af at kombinere de to strategier, og hvordan AdWords kan bidrage til CRO, så du høster flere kunder og samtidig spare annoncekroner.

 

Kundeoplevelsen i højsædet

Jo stærkere en sammenhæng der er mellem annoncen (pre-click) og landingssiden (post-click) jo større er sandsynligheden for konvertering. Der bør derfor oprettes landingssider på din hjemmeside, som er specifikt tilpasset dine annoncer. F.eks. hvis en annonce fokuserer på dit udvalg af nattøj bør der være en tilhørende landingsside, der leder direkte ind til netop dit udvalg af nattøj med en overskrift, der helst udtrykker sammenhængen med annoncen.

Som udgangspunkt bør din landingsside ikke forsøge at omfavne flere aspekter af din forretning på en gang – jo mere målrettet siden er desto bedre. Derfor bør der oprettes landingssider dedikeret til hver type produkt eller service. Det indikerer overfor de potentielle kunder, at de er kommet til det rette sted. I den forbindelse er det også vigtigt, at søgeordet findes på landingssiden for at have så meget sammenhæng mellem kundens forventninger og landingssiden som muligt.

Ligeledes er det værd at nævne vigtigheden af at have et mobilvenligt website. Hvis ikke brugeren kan betjene dit website ordentligt fra mobilen, er det alt andet lige spild af penge at købe klik fra mobil i AdWords.

 

Mere for pengene

Der medfølger også andre fordele ved optimering af post-click oplevelsen udover en forbedret kundeoplevelse. Med et større fokus på post-click oplevelsen vil du opleve en øget konverteringsrate, hvilket vil resultere i en lavere pris pr. konvertering (CPA).

Desuden forbedres dit kvalitetsresultat i AdWords, hvilket mindsker din pris pr. klik (CPC) og sænker din CPA yderligere. Kvalitetsresultatet afspejler nemlig bl.a. sammenhængen mellem annonce, landingsside og søgeord. Med optimering af post-click oplevelsen får man dermed mere ud af sin investering i Google AdWords.

 

Brug AdWords til Conversion Rate Optimization

AdWords kan bidrage til CRO på flere måder – især når dataen sammenkobles med tendenser fra Google Analytics. Her er nogle af de aspekter, som vi fokuserer på, når vi rådgiver vores kunder:

  • I AdWords-interfacet er kvalitetsresultatet inddelt i forventet klikrate, annoncerelevans og destinationssideoplevelse (landingsside) som illustreret på nedenstående billede. AdWords quality score
    Her kan man se om der eventuelt er noget der kunne forbedres. Hvis destinationssideoplevelse generelt er “gennemsnitlig” eller “under middel” i kontoen bør kvaliteten af dine landingssider undersøges nærmere.
  • Er du i tvivl om hvilken landingsside, der er mest relevant kan du opsætte en splittest i AdWords. Det gør du ved at lade to annoncer med hver sin landingsside rotere jævnt. Således kan du tage en beslutning, når du har indsamlet en overbevisende mængde data og vælge den side som konverterer bedst. Du kan f.eks. teste en side, der leder direkte ind til ét specifikt produkt op mod en landingsside, som leder ind til et katalog med flere produkter af samme type.
  • Google Analytics indeholder bl.a. data om brugeradfærd, herunder hvorvidt brugeren kun har besøgt en enkelt side (afvisningsprocent), det antal sider brugeren har set pr. besøg (sider pr. session), og hvor længe brugeren har været på din hjemmeside (gennemsnitlig sessionsvarighed). Disse viser hvor engageret brugerne er i indholdet på din hjemmeside. Derfor kan disse faktorer indikere, hvor god din landingsside er til at holde på brugerne og engagere dem til at handle.

 

Samarbejd med dit AdWords bureau

Hvis du benytter dig af et AdWords bureau, og du gerne vil udnytte de mange fordele ved løbende dialog og sparring omkring post-click oplevelsen, bliver et godt samarbejde mellem dig og dit bureau nødvendigt.

Dette er uvant for mange som arbejder med AdWords, og derfor er det vigtigt, at du giver udtryk for dit ønske om et udvidet samarbejde. Hvis du er villig til at lave ændringerne på dit website er sådan et samarbejde uden tvivl pengene værd, og det er tilmed nødvendigt for at maksimerer dit afkast.

Får din virksomhed det optimale ud af Google AdWords? Få et gratis og uforpligtende AdWords tjek fra en af vores eksperter.

God fornøjelse!

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] men ikke mindst bør du også fremhæve de samme aspekter på dine landingssider, så der er god sammenhæng mellem hvad kunden forventer, når de trykker ind på annoncerne, og […]

Kommentarer er lukkede.