relevante varianter 2018 eksakte søgeord

Eksakte søgeord erstattes med relevante varianter

Der var engang hvor eksakte søgeord plejede kun at ramme eksakte søgninger. Så blev det ændret til også at fange søgninger som er lidt afvigende fra ens søgeord, f.eks. ved stavefejl. I oktober 2018 gør Google eksakte søgeord nu endnu mindre ‘eksakte’ ved brug af kunstig intelligens. Eksakte søgeord vil faktisk kunne ramme søgninger som indeholder ord, der slet ikke er angivet i ens eksakte søgeord.

 

Hvilke søgninger kan eksakte søgeord så udløse?

Eksakte søgeord vil nå bredere ud ved brug af kunstig intelligens. Hvis en søgning vurderes for at være tekstlig tæt eller deler samme hensigt med ens søgeord, så vil det udløse en annonce, selvom søgningen ikke decideret matcher ens eksakte søgeord.

Googles meddelelse om det nye tiltag kan læses i dens helhed her: Match hensigten med en søgning med relevante varianter.

Der er nogle eksempler at finde fra indlægget på, hvilke søgninger det eksakte søgeord [yosemite camping] kan ramme. Google opdeler omfanget af søgninger i tre scenarier: parafraser, underforståede ord og hensigt som illustreret her:

eksakte søgeord ændres til relevante varianter

Dét som alle søgninger har tilfælles er, ifølge Google, at de deler den samme hensigt. De vil alle vide mere om at campe i Yosemite. Deres eksempler fortæller os, at:

  • ‘National Park’ søgninger rammes fordi Google antager, at det er dér, alle søgninger alligevel søger efter.
  • Har man et eksakt søgeord med flere ord, så har ordrækken af disse ingen betydning.
  • ‘Campground’ og ‘campsite’ er ord som Google har vurderet relevante og tæt på ens søgeord. Det kan til en vis grad sammenlignes med brede søgeord (men hvor Google nu angiveligt tager mere stilling til hensigt og relevans).
  • I det sidste eksempel tilføjes ’in’ til søgningen. Præpositioner holder altså ikke holde ens eksakte søgeord fra at blive udløst.

Google påstår desuden i deres meddelelse, at søgeordet ‘yosemite camping’ ikke vil ramme en søgning som “best yosemite camping” da hensigten anses for at være anderledes. Dog er det uklart hvor begrænset og nok mere interessant, hvor mange “relevante varianter” algoritmen vil trække ud til.

 

Hvad bringer ændringen af fordele og ulemper?

Her er nogle punkter som man kan være særligt opmærksom på når ændringen træder i kraft:

  • Hold øje med søgetermer og søgevolumen fra eksakte nøgleord. Tag eksemplet fra Google med camping, det kan godt tænkes at søgeordene (og synonymerne) der bliver udløst performer forskelligt. ‘Camping’ kan f.eks. godt have bedre KPIer end ‘campsite’ og modsat. Overvej om dine nøgleord får en anden betydning hvis ordrækken ændres eller hvis der tilføjes et præposition m.m.
  • Har man eksakte søgeord som er angivet efter forskellig ordrække, så ryd op i disse så de ikke ”konkurrere” mod hinanden. Ændringen vil som nævnt betyde, at ordrække ikke har nogen betydning for søgeord.
  • Tjek efter om søgeord udløser de samme søgetermer og ryd op derefter. Hvis man f.eks. har fem søgeord, vil det ene søgeord så kunne udløse de fire andre?
  • Sætningsmatch søgeord er fortsat uændret så gør evt. brug af sætningsmatch hvor eksakte søgeord giver for mange irrelevante søgninger.

Det kan godt tænkes, at ens konto bliver mere overskuelig når man overordnet set vil sidde med færre søgeord. Men samtidig mister annoncører også en del kontrol over deres søgeord. Mindre annoncører kan måske drage fordel af ændringen hvis de ikke har tid til konstant at tilføje nye søgeord. Modifikationer til bredt match søgeord har dog altid været tilgængelig som i sidste ende alligevel rammer størstedelen af den samme trafik. Kun tid og tests vil vise hvor bredt eksakte søgeord, eller rettere ‘relevante varianter’, egentlig vil nå ud.

Bemærk desuden at Google nederst i meddelelsen skriver, at de starter med at rulle ændringen ud på engelsk i oktober hvorefter andre sprog følger trop.

Får din virksomhed det optimale ud af Google Ads? Få en gratis og uforpligtende analyse fra en af vores eksperter.
1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Eksakte søgeord erstattes med relevante varianter – 27. september 2018 […]

Kommentarer er lukkede.