Firebase Analytics

Vækst Din App med Firebase Analytics

Husker du at analysere brugeradfærd i din app, og anvende disse analyser til optimering? Nej? Så er der et kæmpe uforløst potentiale for din app. Dette blogindlæg vil introducere dig til Firebase Analytics, som er et redskab fra Google der kan hjælpe dig med at lære dine brugere og deres adfærd bedre at kende, finde ud af hvordan du engagerer dem samt skaffer flere aktive brugere.

 

Hvorfor du vil lære dine brugere & deres adfærd at kende

Flot – du har fået mange downloads! Men har du også skaffet brugere? Downloads er naturligvis vigtige, men downloads er ikke = brugere. Medmindre din forretning er baseret på kun at tjene penge på det første download, er der derfor ingen forretning i bare at få mange downloads. Det er mindst ligeså vigtigt at konvertere dine downloads til aktive- og fastholdte brugere, og det gør du absolut bedst ved at øge dit kendskab til de aktive brugere du har. Når du har lært dine brugere og deres adfærd i appen at kende, bliver det nemmere at optimere din app, med henblik på at øge mængden af værdifulde handlinger/events i din app, der i sidste ende gør din forretning mere succesfuld.

 

Firebase Analytics – Hvad er det?

Firebase Analytics er en del af Firebase platformen, som er et Google produkt der kan anvendes til udvikling og test af apps, samt analyse og opbygning af målgrupper. Kort sagt, er målet fra Google Side, at skabe en platform der dækker alle behov for en app, fra udvikling til markedsføring, in-app analyse og bruger-fastholdelse.

Med Firebase Analytics kan du bl.a. Analysere på mange forskellige segmenter. Herunder demografi, geografi, events, interesser, engagement, omsætning, bruger-fastholdelse etc. Alt sammen noget som kan være værdifuld viden, når du skal markedsføre din app samt optimere din app.

 

Firebase Analytics – Event Tracking

En af de helt vigtige elementer i Firebase er muligheden for at oprette og tracke events. Et event kan eksempelvis være et køb i din app, gennemførelse af level 1 i dit spil, eller et klik i menuen – du bestemmer selv! Du kan kombinere events med segmenter, og på den måde markedsføre specifikt mod segmenter som, ifølge data, udfører værdifulde handlinger.

Alt du skal gøre at installere og initialisere dit SDK (tal evt. med en udvikler herom). Firebase Analytics er selv i stand til at identificere vigtige og fremtrædende events, men skulle der mangle nogle, kan du altid oprette events selv. Du kan have op til 500 forskellig events pr. applikation, hvilket i langt de fleste tilfælde er mere end rigeligt.

 

Firebase Analytics – Link med Google AdWords

Det er muligt at linke din Firebase Analytics konto med din AdWords konto.  På den måde kan du trække data direkte over i AdWords fra Firebase, som kan bruges til videre markedsføring af din app. Markedsføringen af din app kan foregå på både søgenetværket (herunder Google Play Store), Display og YouTube. Du kan markedsføre dig overfor nye brugere, men det er også muligt at fastholde dine eksisterende brugere, ved at segmentere mod dine eksisterende brugere, og sende dem til et specifikt sted i din app. Dette kan være med til at minde dine brugere om at de har din app, og øge deres brug af din app. Jo mere de bruger den, jo større er sandsynligheden for at de vil udføre værdifulde events, som forbedrer din forretning.

 

Google Recommends!

Google anbefaler selv at man anvender deres Unversal App Campaign. Her skal man blot indtaste et par tekstidéer, og så genererer Google selv dine annoncer og viser dem på alle tilgængelige netværk.

Derudover er det muligt at indtaste en ønsket CPA, og lade Google optimere herefter (efter bedste evne). Målet  kan enten være App-installs eller værdifulde events som du vælger, hvilket jo er enormt nemt.

Dog er vi altid skeptiske når det kommer til at lade Google bestemme hvordan din budgivning skal fungere. I langt de fleste tests vi har lavet, outperformer vores egen budgivning og analyse Googles automatiserede budgivning. Korrekt, der er væsentligt mere arbejde i det for os, men hvis det er godt for vores kunders bundlinje, giver vi den gerne en ekstra skalle.

Vores tilgang er at teste mulighederne af. Hvis vi kan se der er et netværk der kører bedre end de andre, vil vi naturligvis hellere sørge for vores kunders penge bliver brugt der, så de får så meget for pengene som muligt.

 

Som Altid!

Har du spørgsmål, eller kunne tænke dig et Gratis AdWords Tjek? Så er du mere end velkommen til at kontakte os!

God fornøjelse!