gennemsnitlig position

Gennemsnitlig position udfases i Google Ads

I løbet af 2019 udfaser Google gennemsnitlig position som metric i Google Ads. Derfor skal du fremadrettet bruge impression share metrics (eksponeringsandel) for at se din position på Google.

Det første tegn på gennemsnitlig positions afvikling kom i november 2018, da Google introducerede 2 nye metrics:

  • Impression (Absolute Top) %
  • Impression (Top) %

Disse kan bruges til at se hvor ofte dine annoncer vises øverst og allerøverst på Google.

Google fortæller nu at top impression share og abs. top impression share erstatter gennemsnitlig position. De nye metrics findes under competitive metrics i Google Ads interfacet:

Gennemsnitlig position har været tilgængelig siden starten af Google Ads (tidligere kaldet AdWords) og er blevet brugt til at se hvor højt annoncer ligger i søgeresultaterne. Derfor er det en ret stor ændring, som betyder, at mange annoncører skal tilpasse kolonner, filtre og regler til analyse og budgivning i Google Ads.

Sådan bruger vi top IS og abs. top IS

Logisk set kan gennemsnitlig position oversættes til abs top impression share således:

Gennemsnitlig positionAbsolute Top Impression Share
1,0100%
1,190%
1,280%
1,370%
1,460%
1,5 – 1,950 – 10%
2,0<10%

Men vi ser ofte at virkeligheden er en anden, fordi Google i nogle tilfælde ikke viser annoncer – f.eks. hvis konkurrencen er meget lav, hvis bud er for lavt eller hvis søgningen er meget generisk. Nedenfor ses eksempler på søgeord med position 1 og abs top IS langt under 100%:

I sådanne tilfælde er abs top IS faktisk en bedre metric, hvis målet er at være dominerende på bestemte søgeord.

Hos Geniads er vi allerede i gang med at implementere de nye metrics i vores optimeringsarbejde, regler og scripts. Vi anbefaler, at du også allerede nu begynder at teste og køre eksempelvisninger, hvor gennemsnitlig position udskiftes med top IS og abs top IS, så du er på forkant med ændringen.

Får din virksomhed det optimale ud af Google Ads? Få et gratis og uforpligtende Google Ads tjek fra en af vores eksperter.

God fornøjelse!