Negative Søgeord

Google AdWords: Har Du Husket de Negative Søgeord?

Har du tilføjet negative søgeord til dine AdWords kampagner? Hvis ikke, vil jeg kraftigt anbefale dig at læse med her. Du kan nemlig spare penge uden at det går ud over din omsætning eller dine mål for AdWords. Faktisk vil det have en positiv effekt på din konto. Dette blogindlæg vil fortælle dig om fordelene ved at anvende negative søgeord, samt hvordan vi hos Geniads aktivt udvælger og tilføjer dem.

 

Hvad er Negative Søgeord?

Negative søgeord er søgeord, der ekskluderer dig fra søgninger som du vurderer eller analyserer er irrelevante for din AdWords konto. Når et negativt søgeord tilføjes til en kampagne eller annoncegruppe, kan det negative sørgeord sørge for, at annoncer i den givne kampagne eller annoncegruppe ikke bliver vist, når det negative søgeord indgår i søgningen.

 • Exact
 • Phrase
 • Broad
 • Broad Match Modifier (BMM)

De vigtigste af de fire former er markeret med fed skrift. Disse fire former fungerer på samme måde i negativ, som de gør når de tilføjes som almindelige søgeord – bare med den hensigt, at annoncer ikke vises, når søgeordsformen indgår som negative søgeord..

 

Fordele ved at bruge Negative Søgeord

 • Du Kan fjerne eksponeringer på irrelevante eller skadelige søgninger.
 • Du kan øge din relevans for søgeren.
 • Sørger for at Du ikke spilder dit budget på irrelevante klik.
 • Kan optimere din CTR, hvilket har en positiv effekt på din Quality Score.
 • Kan øge din ROAS (return on Advertising Spend) og/eller sænke din CPA (Cost per Acquisition).

Negative søgeord giver dig kontrol med hvilke søgninger du ikke eksponeres på, og dermed en øget kontrol over hvem du markedsfører dine annoncer over for. Det øger dermed din relevans for søgeren samtidig med at det mindsker risikoen for irrelevante klik. Da du betaler pr. klik er dette en kæmpe fordel, da du både har mulighed for at spare penge på irrelevante klik og evt. efterfølgende øge dit spend på mere relevante søgninger.

Når du tilføjer negative søgeord, fjernes irrelevante eksponeringer som sjældent fører til klik. Når disse irrelevante eksponeringer fjernes, øges frekvensen af klik pr. visning (CTR). Det betyder at din CTR (Click-Through Rate) øges, hvilket er en af de vigtigste parametre når Google AdWords udregner din QS (Quality Score). En høj QS sænker din pris pr. klik og dine chancer for at blive vist i toppen af søgeresultaterne.

Ved at fjerne de irrelevante klik og kun betale for relevante klik, kan din ROAS øges og/eller din CPA sænkes, hvilket er en af de overordnede fordele ved at arbejde med negative søgeord, da dette kan betyde at du tjener mere for færre penge.

 

4 Effektive Måder at Finde Gode Negative Søgord

  1. Brug sund fornuft. Hvis du eksempelvis ejer en restaurant i Odense med et menukort i den dyre ende af markedet, giver det ikke meget mening at blive fundet på søgningen ”Billig Restaurant Odense”. Derfor kan du med fordel tilføje ordet ”Billig” som negativ. Hvis du tilføjer ordet i negativ som Phrase, bliver du ikke fundet på nogle søgninger hvor ordet ”billig” indgår.
  2. Søgninger der indeholder spørgsmål giver sjældent en god performance – dog afhænger det af dit mål. Det vil sige søgninger der indeholder ordende ”hvorfor”, ”hvordan” etc. Dog kan ”Hvor” godt være relevant, da en søgning godt kan være ”Hvor kan man Køb X”. Tænk over om nogle af disse hv-ord giver mening i sammenhæng med din AdWords konto, og tilføj de irrelevante søgeord som negativ i Phrase-form.
  3. Se på dine søgetermer. Søgetermerne fortæller dig hvilke søgninger du er blevet eksponeret på. Søgetermerne er det mest granulære niveau, og her kan du nemt arbejde med negative søgeord. Når du arbejder med BMM søgeord, som vi gør hos Geniads, kan du se på søgetermsrapporten for disse søgeord. Hvis du ligger på ”+Restaurant +Odense”, kan du markere dette søgeord og klikke på ”Søgetermer”:

Google AdWords, Negative Søgeord

Herefter kan du tilføje de søgeord du vil have i negativ i den ønskede form.

Du kan også se på søgetermer for hele kontoen ved at stille dig på alle søgeord, og vælge ”Søgetermer”:

Google AdWords, Negative Søgeord

  1. Du kan også anvende tools til at finde søgninger du mener er irrelevante. AdWords har sit eget tool, kaldet ”Søgeordsplanlægning”. Du finder dette under fanen ”Værktøjer”, øverst i AdWords:

Google AdWords, Negative Søgeord

Med dette tool kan du se trafikmængde for en ønsket geografisk placering samt ønskede sprog. Derudover kan dette tool også fortælle dig om relaterede søgninger, og det er blandt disse relaterede søgninger du kan vurdere hvilke søgninger eller hvilke søgeord du ikke ønsker at blive fundet på. Hos Geniads, anvender vi også www.keywordtool.io, som supplement til at finde både almindelige og negative søgeord.

 

Har du ikke allerede tilføjet negative søgeord til din AdWords konto? Så er det bare med at komme i gang!

Hvis du har nogle spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte mig – eller udfylde formularen, så vi kan give dig et Gratis AdWords Tjek samt et gratis & uforpligtende tilbud på AdWords håndtering.

God fornøjelse!

5 replies

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] der benyttes brede søgeord i kontoen er det vigtigt, at der løbende tilføjes negative søgeord. Ellers risikerer du at købe en masse irrelevant trafik. Du kan enten kigge efter oprettelse af […]

 2. […] findes nemlig et hav af optimeringsmuligheder, hvis du vælger en opsætning, hvor budgivning og negative søgeord kan tilpasses for hvert produkt. På denne måde opnår du markant større kontrol med hvornår […]

 3. […] Med denne nye tilgang risikerer annoncører at bruge penge på irrelevante søgeord, men på samme måde sikrer de sig ikke at gå glip af relevante søgeord man ikke selv havde tænkt på. Man kan sige at ændringen fjerner kontrollen for annoncøren om at bestemme specifikt, hvornår annoncen skal vises og de må derfor tilføje, hvornår annoncen ikke skal vises. Dette kan gøres ved at tilføje irrelevante søgetermer som negative søgeord. […]

 4. […] vi allerede i et andet blogindlæg, har uddybet vigtigheden af negative søgeord vil vi ikke gå i dybden med det her. For at benytte […]

Kommentarer er lukkede.