AdWords Store Visits - Butiksbesøg

Store Visits har ramt AdWords – På med sølvpapirshatten!

Ok – Store Visits har været her siden 2015, men det har kun været for et begrænset publikum. Kravet har været at have flere butikker, mange butiksbesøg og et pænt stykke over 100.000 månedlige klik i AdWords.

 

AdWords Store Visits – Er du med i hulen?

Kunne du finde på at søge efter et produkt online, og så gå ned og købe det i forretningen bagefter? Nej, det kunne jeg heller ikke. Jeg køber alt online… Men tro det eller ej, der er faktisk rigtig mange der stadig bevæger sig fysisk ned i en forretning for at foretage en transaktion, og så efterfølgende bevæge sin krop hjem igen!

Det har længe været noget værre rod for os der arbejder med online markedsføring, fordi vi reagerer på online adfærd, og justerer herefter. Når noget er godt, skruer vi op. Når noget er skidt, forbedrer vi det, skruer ned eller slukker. Men hvad med alle de mennesker, som stadig foretrækker at købe i en fysisk butik, men også laver research på nettet først? Hvordan rammer vi dem?

Hos Geniads ser vi vores rolle som samarbejdspartner og ikke den simple leverandør af et online produkt. Derfor fokuserer vi ikke kun på den online omsætning som er synlig, men også på de signaler, der fortæller, at en potentiel kunde gerne vil besøge forretningen fysisk.

Dette plejede at være en længere proces, hvor vi måtte grave efter metrics, der indikerede, at folk ville besøge en forretning fysisk. Dette kunne eksempelvis lade sig gøre ved at kigge på annonceudvidelser, eller søgeord og segmentere efter kliktype, som det er gjort her:

Gjort på søgeordsniveau, har der virkelig været skjult offline guld at hente her.

Hvis man synes det her er ligeså spændende som jeg, kan man udtrække en rapport, der inkluderer dage og analysere, hvornår på ugen folk oftest søger og efterfølgende besøger – det tager tid, det er ikke nødvendigvis smukt for AdWords kontoens online performance, når man ser på det store billede, men til gengæld kan det vækste en forretning, og det er jo det vi gerne vil hjælpe med!

 

Byd velkommen til Store Visits i AdWords!

For ikke mange dage siden, dukkede Store Visits op under konverteringer på flere af vores kunder:

For en AdWords nørd der længe har forsøgt at ”hacke” sig til sammenkædningen af Online og Offline (også kaldet ROPO – Research Online Purchase Offline, eller o2o – Online 2 Offline), var det en kæmpe dag. Hjertet hamrede og armene kom i vejret – det er MEGA fedt det her!

Som du kan se, har den tidligere proces for at hjælpe vores kunder være noget af en omvej, og det har udelukkende været en indikator for at folk vil finde vej, hvilket ikke er det samme som et reelt besøg. Nu bliver det muligt at se om folk faktisk har besøgt forretningen, efter at have interageret med vores annoncer, og det er jo en kæmpe værdi!

 

Hvordan får du så adgang til Store Visits?

Du skal sørge for følgende punkter:

  • Opret en Google My Business konto.
  • Linke denne konto med din AdWords konto.
  • Sørg for at Location Extensions er tilføjet og aktiveret.
  • Sørg for der er ”nok” volumen, til at Store Visits kan blive aktiveret. Gælder på MCC niveau!

Ok – den sidste er nok lidt sløv, men det er faktisk det Google siger. De gamle minimumskrav lå på minimum 100.000 månedlige klik og >30 placeringer på Google My Business, men vi kan roligt sige at de konti vi har fået Store Visits på, ikke opfylder disse krav. Meldingen fra Google lyder at kravene er blevet sænket, fordi data er blevet MEGET præcis.

 

Få Store Visits i dit AdWords kolonnesæt

Som det fremgår i screenshottet, medtages besøgende ikke i konverterings-kolonnen. Men fortvivl ej! Der findes en løsning. Hvis du vil gøre det tydeligt i dine kolonner, kan du nemlig nemt oprette den. Som det er nu, vil konverteringerne indgå i All Conversions, men her har du både dine almindelige konverteringer og dine besøgende. Derfor skal du gå til Columns og herefter vælge Customised Columns:

Under Customised columns, kan du nemlig (næsten) lave alle dine snedige growth-kalkyler, og få dem til at figurere som kolonner! Her har jeg lavet 2 meget simple kolonner: Besøgende og Pris/pr.besøgende.

Sådan ser det eksempelvis ud når du skal have et din Besøgende-kolonne:

Ganske enkelt – vi trækker All Conversions fra Conversions. På den måde får vi et rent billede af antallet af besøgende, og du kan nu meget nemmere optimere herefter.

Pris/besøgende tænker jeg giver sig selv – ellers må du meget gerne kontakte os, og anmode om et gratis AdWords tjek, opfulgt af et tilbud på håndtering.

Hvis du har godt styr på forretningen, har du også styr på konverteringsraten i din forretning. Her kan den nye data blive MEGET værdifuld. For at gøre det simpelt, kan vi sige konverteringsraten er 10%. Det vil sige at hver gang 100 mennesker går ind i din forretning, køber 10 mennesker noget. Dog varierer værdien de køber for, og derfor er det også snedigt at kende den gennemsnitlige værdi (Average Basket-size). For at gøre regnestykket nemt kan vi sige at folk, i gennemsnit køber for 1000kr. Hvis denne data kendes, kan du nu opsætte et regnestykke, og lave din nye super-duper-store-visits kolonne, der indeholder værdi (bemærk ”Currency (DKK)”)

Regnestykket du opsætter kan se således ud:

Hvis du laver denne tilpassede kolonne, bliver det muligt for dig at se en estimeret værdi pr. besøgende, i dit interface. Nogle vil mene konverteringsraten er højere, når folk har lavet en søgning forinden, da der ikke er tale om random-drop-ins, men snare planned-drop-ins!

Når du har denne metric på plads, kan du også lave en tilpasset kolonne med Offline-ROAS, hvilket jo også er enormt smart, i forhold til optimering efter offline omsætning!

 

Men skal vi nu også bare altid stole blindt på Store Visit data?

NEJ – Du skal aldrig bare stole blindt på noget som Google giver dig. Det hamrende vigtigt at være skeptisk, og også teste om de undersøgelser der er lavet for hele verden, også passer på din forretning. Derfor kan det godt betale sig at undersøge om butikken også har 1000+ besøgende den måned, dag eller hvad data nu viser.

MEN – Helt generelt er det vores oplevelse, at Google ikke ruller noget ud, medmindre de er HELT sikre på data er korrekt. Forestil dig en skandale hvis millioner af forretninger begyndte at optimere efter pseudo-metrics, og brændte millioner af! Det vil Google ikke have på sig.

Såå.. JA! – I dette tilfælde stoler vi på det. Men det er også først efter vi har været skeptiske og stillet en række kritiske spørgsmål, såsom ”hvordan indsamler I den data?”.

 

Sådan indsamler Google data om Store Visits

  1. Din forretnings geografiske placering skal identificeres

Det hele starter med geometrisk mapping af din forretning. Google kan, via Maps, lave en MEGET nøjagtig streg rundt om din forretning.

Ved hjælp af WiFi signal scanning og triangulering, er det muligt at pinpointe den præcise placering af en forretning, i områder hvor der er mange forretninger. Derudover anvendes data fra Google Maps og Google Earth, til at understøtte trianguleringen, så Google er HELT sikre på hvor forretningen er placeret.

  1. En geografisk position identificeres

Nu kommer din smartphone ind i billedet – den havde du ikke set komme!? Ved hjælp af GPS, sammen med WiFi, IP-adresser og telesignaler kan din smartphones position identificeres. Mit gæt er at du har din telefon inden for 1 meters rækkevidde, så det er dermed også en indirekte identifikation af din placering.

Udover disse punkter, har Google adgang til en lang række brugerplaceringer, som brugere aktivt har valgt at dele. Her spørges der ind til placeringer, således at det er muligt at be- eller afkræfte deres placering. Derudover anvendes historik fra navigation via Google Maps og generel brugeradfærd gennem søgninger.

Ved at sammenlægge alle disse signaler er det muligt for Google at placere din smartphone meget nøjagtigt på et kort.

  1. Punkt 1 og 2 sammenlægges

Nu er det så et spørgsmål om at finde ud af om din smartphone bevæger sig indenfor forretningens vægge, og befinder sig der tilstrækkeligt lang tid, til at det er kan lade sig gøre at handle. Såfremt det er muligt, ticker der en konvertering ind i AdWords interfacet – forudsat at der er klikket på en annonce indenfor de seneste 30 dage.

Spøjst nok har Google valgt´, at Store Visits kører med en Last Click attributionsmodel, hvilket er en smule paradoksalt, når man får blæst ørene døve med “Beyond Last Click” og “Data Driven Attribution” hos dem. Her kunne Position Based Attribution måske være mere interessant!

Som Altid!

Har du nogle spørgsmål, eller kunne tænke dig at vi giver dig et Gratis AdWords Tjek? Så er du mere end velkommen til at kontakte os! Vi hjælper dig hjertens gerne med at få flere kunder – online såvel som offline.

 

God fornøjelse!

3 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] kundeklub-tilmelding, demo-bestilling, opkald) eller salg (f.eks. transaktioner på webshop eller butiksbesøg). Tracking betyder, at du måler antal kunder og evt. omsætning. Hvis det er opsat korrekt i […]

  2. […] kundeklub-tilmelding, demo-bestilling, opkald) eller salg (f.eks. transaktioner på webshop eller butiksbesøg). Tracking betyder at du måler antal kunder og evt. omsætning. Hvis det er opsat korrekt i […]

  3. […] Store Visits har ramt AdWords – På med sølvpapirshatten! – 6. oktober 2017 […]

Kommentarer er lukkede.