AdWords remarketing

Omnichannel Marketing – Markedsføring på tværs af Display og YouTube

Omnichannel er et buzzword, men bliver sjældent realiseret. Ligesom Cross-Channel Marketing handler Omnichannel om markedsføring på tværs af kanaler – og det er sejt! Vi gør det på tværs af mange kanaler, også mellem Facebook og Google. Her er en simpel og effektiv måde du kan komme i gang med at forbinde Googles kanaler på – samt hvorfor du bør komme i gang. Dette indlæg vil tage et kig på YouTube og Display samt forbindelsen mellem de to netværk.

En Slags Disclaimer!

Der indgår en grad af følelser i dette indlæg. Normalt arbejder vi efter ”Data Beats Emotions”, af den simple årsag at hvis data viser, at tingene ikke virker, så virker de ikke – uanset hvor meget du synes de virker. Dette indlæg indeholder en grad af følelser, da det er en udfordring at skaffe metrics, der kan overføres til målbar omsætning ned til kr/øre – for denne specifikke tilgang. MEN! Hvis du tror på branding, er dette indlæg måske for dig!

Hvad er Omnichannel og Cross-Channel Marketing?

Omnichannel marketing er hamrende stærkt når det kommer til at sprede dit budskab og øge kendskaben til dit brand. Det giver dig flere touchpoints med kunderne, og hvis du har en nogenlunde rød tråd i design, budskab og brand, øger det genkendelsen af dit brand.

Omnichannel eller Cross-Channel marketing er ikke nødvendigvis stærkt når det kommer til at skabe hardcore konverteringer fra dag til dag (afhængig af hvilke kanaler du vil forbinde), så hvis du leder efter et redskab, der kan øge din omsætning eller mængde af konverteringer fra den ene dag til den anden, så er det ikke forbindelsen mellem disse kanaler du behøver læse meget om. Leder du derimod efter et redskab der kan sikre en langsigtet spredning af dit budskab samt øget kendskab til dit brand? Jamen, så læs med! Måske er YouTube og Display noget for dig!

Hvorfor er YouTube godt til at sprede budskaber?

YouTube har ufattelig mange brugere og i flere aldersgrupper end du måske antager. Faktisk i alle aldersgrupper. Her kan du se en spredning over alder og visninger på YouTube for en kunde hos Geniads:

YouTube Aldersgrupper

Billedet ovenfor er meget normalt.

Bemærk at det kun er 25-44 årige der bonger ud, udover unkown, som stadig huserer hos Google??? Ellers er der faktisk ikke den store forskel fra de 18-24 årige til de 55-64 eller 65+ år. Så pak antagelserne omkring hvem der indenfor rækkevidde hos YouTube væk! Alle aldersgrupper er repræsenteret.

Målretningsmulighederne hos YouTube er ikke meget anderledes end dem du kender andre steder fra. Vi har emner, interesser, placeringer, remarketing etc.. Og med den kæmpe kamp der er om kundernes opmærksomhed, er YouTube ikke en kanal der skal negligeres – her er endnu en platform hvor du kan lave et touchpoint!

Hvorfor er Display markedsføring godt til at sprede budskaber?

Ja, spørgsmålet er jo egentlig også om det er så godt? Måske tænker du, at folk er ved at blive banner-blinde? Bevares, du har mulighed for at målrette en bannerannonce om biler mod bilinteresserede. Du kan også vise en bil til folk via Remarketing-bannere! Wow. Det bliver bare hurtigt til noget ”du kan lide biler – her er en bil”-annoncering. De bilinteresseret vil få utallige bilannoncer i løbet af dagen, i deres eget hyggelige bil-ekkokammer, så hvorfor skulle de huske lige præcis din reklame? Her er grunden:

Fordi at du, efter at have læst dette indlæg, vil gå i gang med at anvende YouTube til at øge genkendelsen af dine Display banners, og i sidste ende genkendelsen af dit budskab samt dit brand. Det er nemlig muligt at lave remarketing-lister baseret på folk der har set dine YouTube videoer.

Det betyder at det er muligt for dig at ramme de mennesker, der har set din YouTube video, både som annonce og af egen fri vilje, med en bannerannonce. Faktisk er mulighederne for at lave lister fra YouTube enormt mange. Her et screenshot fra interfacet, hvor du kan se mulighederne:

YouTube remarketing

Men det er ikke det eneste!

Udover at disse lister kan bruges til at skubbe dine banners ud til de folk, som har set din YouTube video, eller andet fra ovenstående liste, kan listen også bruges til at hæve dine bud når folk søger efter dine produkter/services, eller måske mere generiske søgninger omkring dit produkt/service. Kort sagt, kan disse lister være med til at øge din tilstedeværelse over hele linjen, for alle som befinder sig i de segmenter vi vælger. MEN HUSK! Dette er i højere grad noget der bidrager til din PUSH markedsføring, så der vil gå noget tid før du kan se resultater.

Derudover er det ikke sikkert at opgaven med at se de konkrete resultater er helt lige til. Google Analytics vil nemlig tilskrive værdien til din Google Ads konto, da Google Analytics tilskriver værdien til det sidste klik – det er ikke sikkert det sidste klik kommer gennem din Google Ads konto.

Såfremt folk kun har set dine annoncer men ikke klikket, er det også svært at se, da din konto skal whitelistes hos Google til at kunne se Impression Assisted Conversions / konverteringer foretager efter en visning af en annonce, uden der blev klikket. Det er en af de værdifulde metrics som er blevet fjernet i forbindelse med lanceringen af det nye interface.

Hvis du ikke har mulighed for at få adgang til nogle af de ekstra fede features såsom Impression Assisted Conversions, er du meget velkommen til at tage fat på os. Så giver vi gerne et gratis tjek af din Google Ads konto, og ser om det er muligt at give dig adgang til Impression Assisted Conversions.

YouTube Remarketing Liste

Denne liste er lavet baseret på folk der så en YouTube video annonce. De har set dem baseret på en søgning de har foretaget på YouTube, hvor vi sørger for at deres video er synlig i toppen. Dette format hedder Discovery. Alternativt har de set den som annonce da de ønskede at se en af konkurrenternes videoer. På den måde har vi lige tilføjet en af konkurrenternes potentielle kunder, til vores liste, så vi nu kan vise annoncer direkte for konkurrentens kunder – snedigt hva?

Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang med YouTube, er du meget velkommen til at kontakte os. Så skal vi nok tage et kig på dit potentiale, og komme med en ærlig vurdering af om dette er det rigtige sted for dig at slå til.

Som altid – er der det mindste spørgsmål, så ræk ud!

Har du nogle spørgsmål, eller kunne tænke dig at vi giver dig et Gratis Googel Ads Tjek? Så er du mere end velkommen til at kontakte os! Vi hjælper dig hjertens gerne med at få flere kunder og opnå dine mål!

God fornøjelse!