Opsæt opkaldssporing i AdWords – Spor kilden til dine salg

Effektmåling af din investering såsom opkaldssporing bør altid være en integreret del af dit arbejde med Google AdWords. Hos Geniads bygger vores optimeringsarbejde ikke på mavefornemmelser og antagelser, men fakta. Derfor er det vigtigt for os at kunne dokumentere effekten af vores kampagner.

For mange af vores kunder er formålet med online markedsføring at få opkald fra nye kundeemner. Her er det oplagt at opsætte opkaldssporing, så vi kan se det præcise antal af telefoniske henvendelser – og ikke mindst – til hvilken pris.

Opsætning af opkaldssporing – også kaldet call tracking – giver desuden mulighed for at optimere AdWords-kontoen og fokusere på de budskaber, målgrupper og søgeord, der giver flest opkald. Således kan du spore kilden til dine salg med henblik på at få det optimale ud af dit budget og minimere dine omkostninger per kundehenvendelse.

 

Spor opkald fra dine annoncer

Med Google AdWords udgør din annonce den første interaktion med kunden. Har du lavet en såkaldt opkaldsudvidelse under annonceudvidelser kan en potentiel kunde ringe til dig direkte fra siden med søgeresultater. På mobil vises en ”Call”-knap:

Klik for at ringe

Ifølge Google har 70% af dens brugere ringet til en annoncør direkte fra søgeresultatet, så det er uden tvivl værd at opsætte en eller flere opkaldsudvidelser, hvis dit mål er at få flere opkald. Du kan lave udvidelserne for hver kampagne eller sågar hver enkelt annoncegruppe, så du kan vise forskellige telefonnumre til udvalgte målgrupper.

 

Opkaldssporing fra din hjemmeside

Opkaldssporing indsætter et Google viderestillingsnummer på din hjemmesiden, som måler opkald fra kundeemner. Det er en gratis service, så du betaler ikke noget ud over prisen pr. klik.

Du kan opsætte opkaldssporing fra din hjemmeside i AdWords ved at vælge konverteringer under topfanen ”Værktøjer”. Herefter trykkes på +konvertering. Nu kan du vælge din konverteringskilde:

konverteringskilde

Du kan herefter vælge ”opkald til et telefonnummer på dit website”:

adwords-telefonopkald

Vælg de indstillinger som passer din forretning:

call-tracking

Dette eksempler tildeler hvert opkald længere end 20 sekunder en værdi på 500 kroner.

Afslutningsvist skal du lægge et JavaScript ind på dit website.

Følgende skal placeres mellem <head> og </head>:

<script type="text/javascript">
(function(a,e,c,f,g,h,b,d){var k={ak:"990295285",cl:"wvhRCPaV3WoQ9ema2AM"};a[c]=a[c]||function(){(a[c].q=a[c].q||[]).push(arguments)};a[g]||(a[g]=k.ak);b=e.createElement(h);b.async=1;b.src="//www.gstatic.com/wcm/loader.js";d=e.getElementsByTagName(h)[0];d.parentNode.insertBefore(b,d);a[f]=function(b,d,e){a[c](2,b,k,d,null,new Date,e)};a[f]()})(window,document,"_googWcmImpl","_googWcmGet","_googWcmAk","script");
</script>

Følgende placeres mellem <body> og </body>:

<body onload="_googWcmGet('number', '[Dit telefonnummer]')">

Alternativt kan body onload placeres i <head> sektionen under </script> hvis hele websitet skal dækkes.

 

Du skal være opmærksom på følgende:

  • Kun et telefonnummer på siden skifter dynamisk.
  • Telefonnummeret skal indgå i teksten og have samme format.
  • Hvert telefonnummer på siden skal have ”number” som CSS class statement – for eksempel: <span class=”number”>1-800-123-4567</span>
  • Husk at sikre at ”number” ikke bruges som class andre steder på hjemmesiden.
  • Koden sporer kun opkald fra søgeannoncer i Google AdWords.
  • Telefonnummeret er kun dit midlertidigt. Ifølge Google kan du have samme nummer i op til 90 dage.
  • Du kan tjekke om koden er korrekt opsat på siden med Google Tag Assistant.

 

Optimér dine søgeord med call tracking

Uanset om kundeemnet klikker på dit telefonnummer eller manuelt indtaster nummeret kan du spore konverteringen helt ned på søgeordsniveau. Således kan du se hvilke søgeord, der giver nye kunder i butikken.

Når du står på kampagner i AdWords vælger du fanen ”Dimensioner”. Her kan du vælge visningen “Opkaldsdetaljer”:

opkaldssporing

Denne visning giver et overblik over dine opkald i AdWords i den valgte tidsperiode. Du kan se det præcise tidspunkt, opkaldsvarighed, områdenummer, type, kilde, og ikke mindst hvilken annoncegruppe, der medførte opkaldet.

Opkaldssporing giver dig mulighed for at optimere dine bud ud fra de søgeord og målgrupper, der giver flest opkald. Således kan du beregne et mere præcist investeringsafkast (ROAS) eller pris per kundehenvendelse (CPA). Du kan også tildele forskellige værdier til opkald, der kommer fra forskellige sider – eksempelvis bør du overveje om et opkald fra en produkt- eller bestillingsside skal tilskrives en højere værdi.

God fornøjelse!

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Hvis du vil måle downloads af din app eller telefonopkald kan det også sættes op. Opkald direkte fra annoncer kan sættes op uden tracking script, men hvis du vil måle opkald fra din hjemmeside kræver det opsætning af call tracking. […]

  2. […] For at du kan dokumentere effekten af dine kampagner og optimere dit investeringsafkast er det vigtigt at du har opsat tracking. Hvis du har en webshop er det oplagt at måle salg og evt. sign-ups på dit nyhedsbrev. Leverer du services kan du måle kundehenvendelser i form af udfyldelse af kontaktformularer og sporing af telefonopkald. […]

Kommentarer er lukkede.