Udfordre status quo – Del 1 af 3: A/B split-testing af annoncer i Google Ads

Her er første del af en trepartsserie af blogindlæg, med tips og tricks til at presse mere ud af dit Search-setup. De første to blogindlæg vil omhandle områder, hvor du let kan teste og optimere din markedsføring via Google Ads. Det sidste blogindlæg vil omhandle mere avancerede muligheder. I denne omgang vil vi tage udgangspunkt i første del af de lette tests. Vel er de lette, og skriger umiddelbart ikke på difference-makers, men virkeligheden er, at selv de mindste ændringer kan gøre en kæmpe forskel – på godt og ondt. 

Intro til split-testing

Er du lige startet med Google Ads? Øvet? Eller blot på udkig efter ny inspiration? Virkeligheden er, at rigtig mange personer og virksomheder har forskellige holdninger til Best Practice inden for Google Ads. I virvaret af holdninger er også Google, som rigtig gerne vil have dig til at følge deres Best Practices, men som ikke altid har din interesse for øje. Det er ikke dét som blogindlægget vil handle om – Data beats emotions.

Data er i langt de fleste tilfælde ikke til at diskutere – hvis den er statistisk signifikant og sammenlignelig. Herunder er første del af tre blogindlæg, som hjælper dig med at teste på de vigtigste områder af dit Search-setup. Anden del vil tage udgangspunkt i udvidelser og multipliers og sidste del vil være en anelse mere avanceret, hvor vi har fokus på tests via såkaldte eksperimenter. Formentlig kan du presse lige dét ekstra ud af dine markedsføringskroner. 

Blogindlægget tager udelukkende udgangspunkt i Search og de områder, hvor du kan være kreativ med tekst. Shopping er et kapitel for sig selv. Fordelen ved Search er, at det er muligt at gå i minutiøse detaljer og finde frem til de tekster, som er mest værdiskabende for din markedsføring. Med andre ord er der næsten uudtømmelige muligheder for forbedringer, men også mange mulige faldgruber.

Er du ikke startet på Google Ads endnu? Så kan blogindlægget måske også inspirere og hjælpe dig på vej – og hjælpe dig til at navigere udenom ærgerlige begynderfejl. Tests er ikke altid nemme og de kræver tid. Men hvis du har mod på udfordringen og har tiden til det, er øvelsen spændende og nogle gange vil du opleve at tests, som du ikke tænker virker i første omgang, viser sig at kunne give annonceringen et boost.

Få mere ud af dine annoncetekster med split tests

Varianter af annoncetekster er en af Googles Best Practices, som holder vand. Vi opfordrer til, at skrive minimum tre annoncer i hver annoncegruppe. Når du har oprettet din kampagne og hertil annoncegrupper, kommer vi til kunsten i at skrive fangende tekster, som appellerer til en bred vifte af kunder. Her er det vigtigt at gøre sig overvejelser omkring, hvem dine kernekunder er. Hvis du har Google Analytics, er det et fantastisk redskab til, at finde frem til dine kernekunder. Herefter kan du vurdere, hvad som er vigtigst for kernekunderne og på hvilke områder din hjemmesiden checker deres bokse af. Disse områder er dine såkaldte USP’er. Dette kan f.eks. være nedestående tekster, hvor der testes på emner som levering, kundetilfredshed og udvalg. Der er et utal af muligheder for at skille sig ud på. I eksemplet bliver der kun testet på overskrift 2. Det er med vilje. Det er vigtigt kun at teste på én ting af gangen, ellers er det vanskeligt at vide med sikkerhed, hvilken af dine tests der virker bedst. 


Lad os tage udgangspunkt i de tre USP’er herunder. Levering kan være en styrke for din virksomhed, hvis du pakker varer til sent på dagen og din vognmand dertil lægger vejen forbi sent. Her kan du have en fordel, hvis en mulig kunde f.eks. vil bestille en hverdagsaften, hvor dine konkurrenter har lukket og derfor ikke sender, men hvor du kan tilbyde at varen bliver afsendt samme dag. Kundetilfredshed er god, hvis du henvender dig til brugere, som ikke har handlet hos dig før. Her kan det være en god USP at give kunden noget tryghed, inden de navigerer ind på din hjemmeside. Det kan især være godt hvis du tilbyder dyrere produkter, eller du måske ikke har den største brand awareness i branchen. Fokus på udvalg er godt, hvis du har en hjemmeside med mange produkter eller services, hvor der sandsynligvis er noget som matcher kundens behov. 

Annonce split test
Eksempel på annoncegruppe med test på annoncetekst

Når der er statistisk signifikant data, er det muligt at fokusere på dét USP, som har haft den bedste performance alt efter dine KPI’er. Hvis din KPI er ROAS, kan du bygge videre på den tekst, som har fungeret bedst ud fra ROAS via nye tests på overskrift 3 eller beskrivelse 1 eller 2 – selvfølgelig en ad gangen.

Hvad får jeg ud af split testing?

Tests kan være et stort arbejde, og det kan ofte være svært at gennemskue hvor meget value du får ud af den tid du bruger på det. 
Her er et eksempel fra en af vores kunder, hvor de vigtigste KPI’er er ROAS og maksimal omsætning. I dette tilfælde, er der en væsentlig forskel på annoncen med den højeste ROAS (Brands – ad 3) og den med den laveste ROAS (Brands – ad 2). Forskellen i ROAS er 23 % og der er over 5.000 kr. mere omsætning på et lavere ad-spend, hvilket er markant. I dette tilfælde har vi over 700 kliks på hver annonce og har nogenlunde ligeligt fordelt ad-spend. Med andre ord er der statistisk signifikans i data, til at kunne optimere teksterne.  

I dette tilfælde vil det give rigtig god mening, at ”Brand – ad 2” omskrives til at være en variant eller en mulig forbedring, af ”Brands – ad 3.”  

Google Ads Split Test
Eksempel på betydning af tests på annoncer

Pause og aktivering af annoncer

Når du har fundet frem til de USP’er, som giver maksimal performance ud fra overstående tests, kan du tage dit setup til næste niveau. F.eks. hvis dine USP’er vedrørende levering performer godt, kan du teste på at have en countdown på din annonce, indtil dagens pakker bliver afhentet af din vognmand. 

F.eks. hvis din vognmand afhenter pakker hos dig sent og du er helt sikker på, at du kan pakke dagens pakker i tide, kan du have leveringsspecifikke annoncer kørende indtil vognmanden henter pakker. I annoncen kan du f.eks. eksplicit påpege at pakken med garanti bliver afsendt samme dag ”Vi sender din pakke i dag!”. Du kan også teste på en countdown, som automatisk tæller ned til dagens afsending (Se hvordan du gør her). 

Dette kan give urgency hos brugerne og giver incitament til, at vælge netop din hjemmeside, ud fra alle de andre som sælger det samme eller lignende produkter. For nogle brugere er det vigtigste ikke prisen på produktet, men hvor hurtigt de kan modtage produktet. 

Opsummeret

Disse tests er kun toppen af isbjerget af kreative muligheder med tests på annoncetekster. Der findes et utal af muligheder for, hvordan du kan skræddersy dine annoncer til forskellige personer. Du kan skræddersy annoncesæt til bl.a. nye brugere, brugere som har besøgt din kurv men ikke købt og hvad tid på dagen din annonce vises. Mulighederne er enorme, og overstående er som sagt kun toppen af isbjerget. 


I næste del af blogindlægserien vil vi tage udgangspunkt i annonceudvidelser.