Optimering af enhedsjusteringer og kampagner i Google Ads | Udfordre status quo – Del 3 af 3

Enheder og kampagneeksperimenter er oplagte områder at optimere på via Google Ads. Med disse kan du komme i mål med at fokusere på de brugere, som er mest værdifulde for dig, og skære brugere fra som er en dårlig forretning. 

At udfordre alle aspekter i dit setup, kan også give indsigt i forbedringsområder og optimere din samlede konverteringsrate. Hvordan det? Lad os tage et eksempel. Hvis du for eksempel erfarer at størstedelen af dine klik kommer fra mobilenheder, men at konverteringsraten er 50% lavere end på desktop, vil det give rigtig god mening at optimere brugeroplevelsen fra mobilenheder. Det kan også være at et kerneprodukter sælger bedre på mobil end på desktop. Hér giver en differentieret kampagneopsætning god mening for at optimere din overall return on investment.

Dette blogindlæg er tredje og sidste del af blogindlægserien ”udfordre status quo”. Hvis du ikke har læst de to første indlæg, kan du læse del 1 hér og del 2 hér.

Split kampagne ud fra anskaffelsesenhed 

For mange webshops er der en tendens til, at der kommer flere besøgende fra mobilenheder og dertil færre besøgende fra desktop. Udviklingen kan også spejle sig i webshoppens performance. Derfor bliver annoncestrategien også nødt til at følge trop. Det kan gøres ved at benytte enhedsjusteringsfunktionen på kampagneniveau, men der findes en bedre og mere fleksibel måde – hvis altså du har tiltrækkelig trafik fra de forskellige enheder. 

Udvikling i mobil og desktop trafik fra 2013 til 2019

Muligheden kan udgøre et selvstændigt indlæg i sig selv, men for simplicitetens skyld forholder vi os til det overordnede. 

Lad os tage et eksempel. Har du en en webshops med mange produkter i forskellige prisklasser, og en god volumen af klik og konverteringer, kan det ofte give god menig at splitte en eksisterende kampagne mellem mobil og desktop. Ofte er brugerne mere tilbøjelige til at købe dyrere produkter via desktop. Derimod kan den totale ordrevolume være mindre sammenlignet med mobileenheder. Dertil kan der være en højere konverteringsrate på nogle produkter på mobileenheder og andre på desktop. 

En faktor kan skyldes at mobil er god til at fange top funnel trafik – de mere brede søgetermer. Derimod, kan der være en tendens til at brugerne er mere specifikke i deres søgninger på desktop. For at få indsigt i disse tendenser, kan du med fordel anvende Google Analytics. Her skal du navigere til: målgruppe > På tværs af enheder > Anskaffelsesenhed

Optimer din performance efter enhed

Herover er et eksempel på en webshop, hvor trafikken fra desktop omsætter mest og dertil har den højeste konverteringsrate. I dette tilfælde giver det god mening at have en opdelt kampagne for desktop og mobil da der er stor forskel i performance. Derved kan kampagnen for mobile enheder optimeres for at opnå en bedre konverteringsrate. Eksempelvis kan du have en mobil shoppingkampagne hvor du udelukkende fokuserer på produkter under 1.000 kr. og dertil har bud sat lavt. Hér kan du være villig til at gå på kompromis med salgsvolumen, men derimod fokusere på konverteringsraten og optimere på profitten. Dermed kan du forsøge at få konverteringsraten op på baseline for Desktop, som i dette tilfælde er 4,82%.   

Når du splitter en kampagne, skal du være opmærksom på spredning af data. Hvis du ikke har en stor mængde eksponeringer og kliks i forvejen, vil det ofte ikke være muligt at kunne konkludere noget med sikkerhed ud fra performance for kampagnerne.

Eksperimenter

Hvis du er øvet i Google Ads, eller har mod på at dykke dybere ned i funktionerne, kan du med fordel teste på et mere avanceret niveau, med funktionen ”kladder”. Hér er hvad du skal gøre. Tag den kampagne du ønsker at teste på og navigér til kampagnekladder og klik på ”ny kladde”. Giv den gerne samme navn som den eksisterende kampagne efterfulgt af ”eksperiment”.

kampagneeksperimenter i Google Ads

Når den er gemt, kopieres din kampagne og kan findes under fanen ”kladder”. Find den nye kampagne og navigér til kampagneeksperimenter. Her skal du give dit eksperiment et navn. Typisk vil det være dét som du vil teste på – fx landingsider. 

Varigheden af testen varier af hvor meget trafik du får. Typisk vil det give god mening at køre eksperimentet i en måned, men det kan variere alt efter hvor meget trafik kampagnen normalt får. 

Data skal være signifikant før du med sikkerhed kan stole på eksperimentets validitet. Eksperimentsplit kan typisk være 50/50 split men det kommer an på hvor meget tiltro du har til dit eksperiment. 50/50 split giver det hurtigste resultat, men hvis du vil være forsigtig, kan du også give den et 30/70 split.

Under eksperimentsplit giver det mest mening at vælge søgningsbaseret og ikke cookiebasseret. 

Indstillinger med kampagneeksperimenter

Nu er du næsten klar til at teste! Google skal godkende din kladde og så er du ellers klar til at teste løs.

Udover tests på landingsider, kan du teste på flere parametre såsom budgivningsstrategi. Hvis du eksempelvis vil undersøge, hvordan performance udarter sig, ved at teste en manuel budgivningsstrategi, med en automatiseret budgivningsstrategi som eksempelvis ROAS-Target eller CPA-Target.

Med dette blogindlæg afsluttes trepartsserien af at udfordre status quo. Selvom vi har dækket en bred palette af funktioner, er der altid flere optimeringsområder og du kan aldrig opnå en perfekt annoncestrategi. Der vil altid være plads til forbedring og man skal ikke være bange for at kaste sig ud i nye funktioner, tests og eksperimenter. Du vil altid som minimum blive en erfaring rigere.