udvidede tekstannoncer

Udvidede tekstannoncer er nu live i AdWords – Hvad betyder det for dig?

Året 2016 har budt på en række større ændringer i Googles annonceformat. I februar blev de betalte annoncer i højre side af søgeresultaterne fjernet, og nu lanceres de udvidede tekstannoncer, hvilket Google selv kalder for den største ændring i AdWords’ 15 år lange historie.

Det nye annonceformat betyder, at annoncører har næsten dobbelt så mange tegn at gøre godt med. Hos Geniads har vi set frem til denne ændring, da udvidede tekstannoncer giver bedre muligheder for at skabe kreative og informative annoncer. I dette blogindlæg vil vi belyse disse muligheder og give nogle bud på hvad det kommer til at betyde for din forretning.

Hvad er udvidede tekstannoncer?

Udvidede tekstannoncer er, som navnet antyder, et nyt og udvidet annonceformat i Google AdWords, som giver annoncører bedre muligheder for at skabe større synlighed i søgeresultaterne. Ændringen betyder, at en tekstannonce fremover vil indeholde følgende elementer:

Overskrifter

Der er nu mulighed for at tilføje 2 overskrifter modsat kun 1, som vi kender fra det gamle format. Der er en begrænsning på 30 tegn i hver overskrift.

Stier

Annonceret webadresse udskiftes med stier. Fremover bliver webadressen genereret automatisk ud fra den endelige URL og vil ikke indgå som tegn i annoncen. Herefter kan der tilføjes i alt 2 stier á 15 tegn som eksempelvis indikerer kategori og brand.

Beskrivelse

De nuværende 2 beskrivelseslinjer á 35 tegn samles til én samlet, men længere beskrivelseslinje på i alt 80 tegn:

udvidede-tekstannoncer

udvidede tekstannoncer

Samlet set giver dette mulighed for 170 tegn i alt inklusiv mellemrum i hver annonce modsat de 130 tegn inkl. mellemrum som vi kender fra tidligere.

Hvorfor laver Google denne ændring?

Ifølge Google er formålet med det nye annonceformat at give en strømlinet og brugervenlig oplevelse på tværs af enheder og skærmstørrelser. Frem for alt spiller mobil en vigtigere og vigtigere rolle, hvilket afspejles i, at 50 % af alle søgninger kommer fra mobil – eksempelvis laver mange research online på mobilen før de handler på computeren.
Derudover vil de længere annoncetekster og nye muligheder formentlig skærpe konkurrencen yderligere i Googles søgeresultater og gøre at den betalte søgetrafik fylder endnu mere i forhold til den organiske. Denne øgede konkurrence betyder, at dit kvalitetsresultat bliver endnu vigtigere.

Hvordan vil det nye annonceformat påvirke din forretning?

De udvidede tekstannoncer giver annoncører større kreativt råderum og endnu bedre muligheder for at promovere sine produkter og skabe større synlighed via AdWords. Med de rette budskaber kan dette forbedre performance betydeligt – særligt for søgninger på mobil. Tests fra Google viser sågar at klikraten kan stige helt op til 20 % sammenlignet med det gamle format. Umiddelbart virker dette tal meget højt og vi vil selvfølgelig lave en lang række splittests over de næste par uger.

Efter den 26. oktober 2016 vil det ikke længere være muligt at lave og redigere annoncer med det gamle format. Dette giver tid til at teste det nye format over for de gamle med henblik på at sikre at de udvidede tekstannoncerne er opsat hensigtsmæssigt. Hos Geniads arbejder vi på højtryk for at være på forkant og ruller det nye format ud på alle vores kunder over de kommende uger.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] du nok allerede har læst på vores blog, har Google AdWords rullet den største ændring ud, i deres 15 år lange historie. Du har nu indtil d. 26 oktober til at få ændret alle dine nuværende Tekstannoncer til Udvidede […]

Kommentarer er lukkede.