Black Friday

Black Friday: Få 5 Tips til Markedsføring af din Webshop

Hvis du ikke allerede har AdWords-optimeret din webshop til Black Friday, så bør du komme i gang før det er for sent. Her er 5 tips til at gøre din webshop klar til Black Friday, samt hvorfor du bør starte nu.

Hvorfor du bør forberede dig nu?

Black Friday er sidste fredag i november, så hvorfor starte allerede nu? Afhængigt af din webshops størrelse og kampagnestruktur kan det tage lang tid at opsætte og få godkendt dine annoncer. Det er en god idé at være på forkant med de punkter som jeg uddyber nedenfor.

 

  1. Målret din Black Friday markedsføring

Som en selvfølgelighed bør dine annoncer målrettes Black Friday. Fremhæv dine gode tilbud om det så er gratis fragt eller 20% rabat på udvalgte produkter. Og inkluder ’Black Friday’ i din annoncetekst – men også i dine annonceudvidelser.

Derudover har vi erfaret, at en nedtælling virker rigtig godt på annoncer med tilbud, der kun gælder for en bestemt periode. En nedtælling kunne i AdWords interfacet opsættes således {=GLOBAL_COUNTDOWN(“2016/11/25 23:59:59″,”da”,10)}, så brugeren får vist hvor mange timer og minutter, der er tilbage før tilbudet er ovre. Nedenfor vises et eksempel på en god Black Friday annonce.

Black Friday

Sidst men ikke mindst bør du også fremhæve de samme aspekter på dine landingssider, så der er god sammenhæng mellem hvad kunden forventer, når de trykker ind på annoncerne, og hvad de dernæst kommer ind til på hjemmesiden.

 

  1. Optimér budgivningen i dine Black Friday kampagner

Det er oplagt, at der er mere konkurrence på markedet på Black Friday. Derfor skal der ofte bydes mere aggressivt for at du ikke mister din position på Google. Her kan man opsætte regler i sit AdWords interface, der automatisk vil øge buddet på x antal procent, hvis dine annoncer er under din ønskede position.

Selvom disse regler automatisk kan justere buddet for dig, så anbefaler vi stadig, at du også holder opsyn med dette på dagen, da konkurrenterne kan byde endnu mere op end du gør. Vi opfordrer til at du generelt set holder øje med, hvad dine konkurrenter gør på dagen – også på andre parametre som hvad de inkluderer i sine annoncer osv.

 

  1. Smarte remarketing lister

Udnyt den data du har adgang til gennem Google Analytics. Her vil du kunne lave forskellige remarketing lister – altså lister baseret på en bestemt målgruppe, der tidligere har handlet på din webshop, som du gerne vil markedsføre dig overfor.

I den forbindelse kan du f.eks. lave to remarketing lister. En liste baseret på købere ved sidste års Black Friday, og en liste baseret på såkaldte ’heavy users’, som er kunder der har handlet ved din webshop mere end to gange i en længere periode, som du definerer afhængigt af din branche. Hvilke lister du bør oprette og byde på afhænger naturligvis af dine kunders adfærd.

Sådanne lister kan bruges til at hæve dine bud på søgeord, da der er tale om målgrupper der har vist interesse for dine produkter før. Listerne kan også bruges til remarketing via Googles displaynetværk. I forlængelse af dette kan der køres Black Friday målrettede display annoncer for at gøre mere opmærksom på din webshop overfor den generelle flade af forbrugere.

 

  1. Ugerne op til Black Friday

Forbrugerne er klar over, at de kan spare mange penge på Black Friday. Derfor venter de som regel med at købe noget i ugerne op til, og du vil ofte opleve en dårlig konverteringsrate og ROAS i denne periode. Dog er det vigtigt at huske at forbrugerne også laver research og det derfor alligevel kan betale sig at være synlig forud for Black Friday.

Dette er især tilfældet, hvis dine produkter er i en højere prisklasse, og dermed kan undersøgelsesfasen være værdifuld for din webshop. Hvis dette ikke er tilfældet, og du vurderer at undersøgelsesfasen ikke er værdifuld for din virksomhed, kan du med god grund sænke bud og budgetter en uge (eller mere) før Black Friday.

Det mest passende tidsinterval afhænger af din branche, og den generelle købsfrekvens på dine produkter. Vær opmærksom på at dette også gælder for perioden efter Black Friday, da kunderne allerede har handlet i store mængder. Meget af julehandlen overstås dermed tidligt, men december er fortsat en vigtig måned for mange webshops.

 

  1. Fokus på mobilvenlighed

Forbrugere bruger i stigende grad mobilen til at købe eller undersøge produkter. Dette er ingen undtagelse på Black Friday.

I hverdagen kan mobile enheder være budt ned i AdWords, fordi det ikke performer på niveau med computer. På Black Friday bør du dog løsne grebet om mobil og øge buddet. I den forbindelse er det således vigtigt, at din landingsside er mobilvenlig, når forbrugeren klikker på din annonce!

 

Black Weekend og Cyber Monday

Mange webshops forlænger Black Friday til en Black Weekend, og derefter er der Cyber Monday. Vi har dog erfaret, at mange forbrugere tømmer lommerne på Black Friday. Derfor kan det være unødvendigt som webshop at bruge for mange kræfter på Black Weekend, da det hurtigt kan dø hen.

Hvis du dog som virksomhed vælger både at være en del af Black Friday og Cyber Monday, skal du være omstillingsparat, da det indhold der var målrettet Black Friday nu skal målrettes hele weekenden og Cyber Monday.

Får din virksomhed det optimale ud af Google AdWords? Få et gratis og uforpligtende AdWords tjek fra en af vores eksperter.

God fornøjelse!