Webshop Sverige

Webshop i Sverige: Optimér dine AdWords annoncer – del 4

Så er vi endelig nået til fjerde og sidste del af vores artikelserie om, hvordan du får succes med din webshop via AdWords i Sverige. Vi har tidligere kigget på optimering af hjemmesiden, købsprocessen og salgsapproachen. I dette indlæg lægges fokus på tilpasning af dine AdWords-annoncer.

På samme måde som andre skandinaviske markeder er AdWords i Sverige relativt nyt, hvilket betyder, at Best Practice stadig er under udvikling. Google bruger et standardkoncept for AdWords over hele verden, så er det virkelig værd at bruge tid på lokal tilpasning? De interviews, som vi har lavet med eksperter inden for svensk e-handel indikerer, at det faktisk gør en forskel at have en tilpasset tilgang.

Jeg har udvalgt nogle af Googles egne anbefalinger i forhold til at skrive den perfekte AdWords-annonce, og sammenlignet disse med svenske eksperters Best Practice. Helt konkret er Googles anbefalinger brug af call-to-action, brug af store eller små bogstaver, og brug af tal eller specialetegn for at øge annoncens synlighed.

 

Call-to-action: to have or not to have, that is the question

Som svensker oplever jeg ofte at danske call-to-actions er relativt aggressive og generiske. Vores egne erfaringer med AdWords i Sverige og interviews med svenske eksperter viser, at call-to-action virker godt i Sverige, men annoncører bør vælge en mere indirekte approach. Helt konkret betyder det at annoncerne, så vidt som muligt, bør indeholde et andet verbum end det direkte købe, fx bestille et gratis prøveeksemplar, modtage et personlig prisforslag eller udforske vores kæmpeudbud. Således kan vi lave call-to-action mere præcist og opnå en højere klikrate / CTR på annonce, en højere relevans, og et højere kvalitetsresultat hos Google, hvilket giver lavere klikpriser.

De eksperter som vi har talt med siger også, at de undgår at skrive markedets bedste eller verdens bedste for at være i overensstemmelse med janteloven. Så længe man ikke har et meget anerkendt brand som retfærdiggør titlen markedets bedste, bør man undgå at fremstå overdreven i sin præsentation.

 

Store eller små bogstaver: catch the eye-effekt vs. korrekt sprogbrug?

I vores danske annoncer bruger vi i høj grad store bogstaver for hvert meningsbærende ord, ligesom det gøres i engelske headlines. I modsætning til Danmark er trenden i Sverige at bruge små bogstaver, som stemmer overens med korrekt svensk sprogbrug. Nogle gange bruges store bogstaver i overskrift 1 og 2, men det er ikke standard. De fleste eksperter understreger vigtigheden af korrekt svensk, da kunderne ofte bruger sproget som indikator for annoncørens troværdighed.

 

Specialtegn – frastøder eller forfører de svenskerne?

Engelsktalende AdWords bloggere anbefaler også specialtegn såsom plustegn, bindestreg, tal eller kolon for at differentiere sig og fange kundernes opmærksomhed. Dette virker imidlertid bedst på engelsk; hverken danske eller svenske AdWords-annoncer gør udbredt brug af plustegn eller kolon, mens bindestreg og tal bruges mere. På svensk lader det til at den gyldne regel er hensynet til æstetikken. En af de interviewede eksperter bruger nogle gange specialtegn, hvis det ser pænt ud. Dette er en vurderingssag, hvorfor vores anbefaling er at bruge korrekt svensk i stedet for at presse specialtegn ind i annoncen.

Samlet set understreger disse anbefalinger tydelige forskelle på tværs af markeder. Disse forskelle er illustreret nedenfor i to fiktive annoncer for flyttekasser:

AdWords i Sverige

Eksempel 1: En ikke tilpasset annonce til en webshop i Sverige

 

Adwords i Sverige

Eksempel 2: En tilpasset annonce til en webshop i Sverige

 

Eksempel 1 er lavet ud fra Best Practice i Danmark, mens eksempel 2 er tilpasset til det svenske marked. 

 

AdWords i Sverige – Tre konkrete tips

  • Brug et specifikt – men indirekte – call-to-action for at øge annoncens kvalitet.
  • Undgå at overdrive: Lad dine gode priser og brede udbud tale for sig selv snarere end at bruge klichéer.
  • Fokusér på et korrekt sprogbrug i dine annoncer. Anvend kun specialtegn og store bogstaver, hvis du kan gøre det på en grammatisk korrekt og æstetisk måde.

 

Kilder:

Interviews med specialister inden for e-handel og et svensk AdWords-bureau. Kontakt os for nærmere information.

Christel Goteman
1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] opererer i! På nogle markeder kan det omvendte nemlig være en succes. Dette er tilfældet for svenske forbrugere, som foretrækker korrekt […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *